Velkommen til Taarbæk Havn

55° 47,3′ Nord og 12° 35,8′ Øst   –   2930 Klampenborg

      e-mail: taarbaek-havn@mail.dk

Havnen har lige siden indvielsen i 1866 været omdrejningspunktet for livet i Taarbæk. Her lå Taarbæks første bebyggelse, og ”Thors bæk”, som gav navn til byen, løb i åben grøft fra Dyrehaven direkte ud i havnen. Vil du vide mere om havnens historie Se her

I de første år var havnen centrum for erhvervsfiskeriet, som var byens hovederhverv. I dag har lystfartøjerne taget over, og havnen er nu en rekreativ perle for de mange – sejlere og landkrabber – som lægger vejen forbi.

Som tursejler kan du finde praktiske oplysninger om Taarbæk Havn på www.havneguide.dk. Her er også nyttig turistinformation. Se her

På en cykel kan du komme langt omkring i skønne omgivelser. Se kort video 

 

 

Vælg fra menuen herover

Faciliteter

Havnen byder hvert år ca. 1.000 gæstebåde velkommen. Se faciliteterne her:

Se havnens havnens affaldsplan 2017 her

Sejler- og besøgsinformation

Taarbæk Havn er beliggende ca. 6 sømil nord for Københavns havn. Havnens position er 55 ° 47,3 ¢ Nord og 12 ° 35,8 ¢ Øst.

Havnens dybde og pladsfohold sætter følgende max. grænser for fartøjernes størrelse:

Længde: 12,0 meter
Bredde: 3,5 meter
Dybgang: 1,8 meter

Vær opmærksom på at dybden i indsejlingen ved normal vande udgør ca. 2 meter. Oprensning efter vinterens tilsanding finder normalt sted i april måned. Kraftige østlige vinde, kan foruden store bølger medføre lavvande. Større både tilrådes at kontakte havnefogeden før anløb under sådanne omstændigheder, navnlig i det tidlige forår.

Gæstesejlere kan anløbe pladser med grønt skilt forudsat at pladsbredden svarer til max. fartøjsbredden + fendere. Ledige pladser med rødt skilt må kun anløbes efter aftale med havnefogeden. Kontakt havnefogeden straks efter anløb med henblik på at aftale besøgets varighed og betaling af havneafgift.

Brug fortøjningsbøjerne eller -pælene i stedet for ankre, som let sætter sig fast i udlagte kæder. Af sikkerhedshensyn skal redningsstigerne holdes fri af fortøjninger, joller, gummibåde, vandlegetøj mv.

Se billeder af havnen her

Gode faciliteter

Havneafgiften dækker også forbrug af el og vand. Toiletter med vaske- og bruserum findes under skolegården. Der er mulighed for vask og tørring af tøj. På molerne er der flere områder med grill til fri afbenyttelse.

Børnene kan benytte legepladsen i skolegården. I kan bade enten fra havnens badebro eller fra anlægget ”Rosenhaven” syd for havnen.

Turcykler udlejes på Klampenborg station ca. 15 minutters gang fra havnen, læs mere på www.mtb-tours.dk.

Indkøb og spisesteder

Hos købmanden tæt ved havnen kan I få det meste af det I har brug for. I kan spise på Taarbæk Kro, der ligger på havnen, eller på byens pizzeria.

Udflugter
Dyrehaven grænser lige op til Taarbæk. Den blev anlagt af Kong Christian den V som privat jagtterræn, men blev senere åbnet for publikum. Dyrehaven er et smukt, typisk dansk landskab med skov og åbne sletter. Den perfekte ramme for en gå- eller løbetur, picnic eller en tur i hestevogn. Her kan I på tæt hold opleve kronvildt, dådyr og sikahjorte.

Midt i Dyrehaven ligger “Eremitageslottet”, som er en af landets fineste rokokobygninger. Slottet blev opført af Kong Christian den VI i årene 1735-36. Det benyttes stadig af kongefamilien.

”Bakken” som er Danmarks ældste forlystelsespark, ligger også i Dyrehaven. En gå-tur gennem skoven fra Taarbæk lågen til Bakken tager omkring 20 minutter. Bakken holder åbent fra april til og med august. Der er gratis entré.

Hvert 3. år opfører Det kongelige Teater friluftsforestillinger i ”Ulvedalene”, ikke langt fra Bakken.

Transport
Bus nr. 388 holder på Taarbæk Strandvej direkte ud for havnen. Nordpå kører bussen til Helsingør ad den smukke Strandvej med udsigt over Øresund til Skånes vestkyst og øen Ven. Hele strækningen til Helsingør tager ca. 1 time. I Humlebæk kan I stå af ved kunstmuseet ”Louisiana”.

Sydpå kører bussen via Klampenborg station til Lyngby. På vejen ligger kunstmuseet ”Ordrupgaard”.

Fra Klampenborg station går der S tog til København 6 hvert 10. minut. Herudover kører Kystbanen hvert 20. minut.

Link til: Dyrehaven
Link til: Dyrehavsbakken
Link til: DMI
Link til: Havne guide
Link til: Gode sikkerhedstips

 

   

Bestyrelse og havnefoged   Bestyrelsesformand             Næstformand/Kasserer             Havnefoged / -kontor         

John Menå                                 Niels Bolt Jørgensen                      Michael Laursen
Grønnevej 2                               Taarbæk Strandvej 53 F                Taarbæk Strandvej 98
2830 Virum                                2930 Klampenborg                        2930 Klampenborg Telefon
+45 4585 0160                          Telefon +45 3963 1329                  Telefon +45 3963 0309

Valgt blandt brugerne            Kommunens repræsentant     Kommunens repræsentant
Jørgen Brygger                            Casper Strunge                             Christian Jespersen
Edelslundsvej 1 A 3.tv.               Strandvejen 633                           Åbrinken 108
2930 Klampenborg                     2930 Klampenborg                      2830 Virum
Telefon +45 4032 3080              Telefon +45 2396 0267                Telefon +45 2028 2842

Havnefoged   Michael Laursen træffes bedst hverdage mellem kl. 8.00 og 12.00, og på telefon 3963 0309 mellem kl. 10 og 12 alle ugens dage fra 1. april – 1. november.
Afløsere: Flemming Birch Larsen og Jørgen Hjortborg
Mailadresse: taarbaek-havn@mail.dk Hjemmeside: www.taarbaek-havn.dk

Molenyt fra Taarbæks største havn

2018/3

Sommeren 2018 Den helt fantastiske sommer har også været god målt på antallet af gæsteovernatninger. Midt i august lå vi på ca. 970 mod sidste års 600 på samme tid. Med en god sensommer når vi nok op på ca.1.100 overnatninger. Det er tæt på rekorden! Byggeri på Nordre Molevej 4 Ifølge en afgørelse i Planklagenævnet opfyldte projektets øst- facade ikke lokalplanens krav om ”overvejende pudset mur”. Ikke så svært skulle man tro, fordi hele facaden bestod af glas og en stor skorsten i mørke tegl. Bortset herfra mente Planklagenævnet ikke, at projektet stred mod lokalplanen. Efter fornyet behandling i kommunens byplanudvalg skal facaden nu rettes til før byggeriet kan godkendes. I havnebestyrelsen er vi glade for denne afgørelse og for opbakningen fra vores lokale medlemmer af kommunalbestyrelsen.

Persondata Havnens politik for indsamling og behandling af persondata kan ses på hjemmesiden www.taarbaek-havn.dk under ”Regler” Mink Naturstyrelsen har udgivet en folder om regulering af mink i lystbådehavne, hvor bådene kan være et et yndet opholdsted. Det er ikke sjovt, når en minkfamilie først er flyttet ind i en køje eller under motoren! Så hold øje og giv Michael et praj, hvis der er mink på spil. Så kan han sætte fælder ud og sørge for korrekt aflivning. I juli måned var der én der gik i fælden, men vi gætter på, at der lusker flere rundt. Optagning af både Så nærmer tiden sig hvor bådene skal på land. Husk at aftale op- tagning med Michael i god tid. Der optages ikke den 6 og 17-21. oktober. Fra 1-15. november kun på hverdage. Betaling for kran sker samtidig med optagning. Husk også at bruge havnens hjelme ved alt afrignings- og optag- ningsarbejde.

El-forbrug El-målere købes hos havnefogden til registrering af forbrug i perioden 1. november – 30. april for både som overvintrer i vandet.

Niels Bolt

I anledning af at Taarbæk Havn i 2014 kunne fejre sit 150 års jubilæum og Taarbæk Sejlklub samtidig kunne fejre deres 75 års fødselsdag udgav de i fællesskab bogen Tæt på Øresund. Bogen blev omdelt gratis til alle husstande i Taarbæk.

Taarbæk Havn med Taarbæk Hotel i baggrunden – ca. 1910.