Foråret nærmer sig, og også i Taarbækguiderne glæder vi os til mere lys og varme. I I løbet af efteråret og vinteren har vi været i gang og vi fortsætter med “Nabocaféen” og flytter den gerne udendørs, når vejret tillader.

I indkvarteringen på Taarbækdalsvej bor der pt. i alt fem voksne og syv børn fra forskellige lande i Mellemøsten.

Om søndagen holder vi “Nabocafé” i Barakken kl. 15-17. Alle er velkomne til at kigge forbi. Vi er et hold frivillige, der siden sensommeren har skiftedes til at holde caféen åben. To familier med i alt fem børn fra indkvarteringen på Taarbækdalsvej kommer jævnligt. Vi øver dansk, sludrer og lærer hinanden at kende. Ofte har vi kreative aktiviteter, for det er rart at have noget i hænderne, vi kan være fælles om. Vi spiller spil, bordfodbold og går indimellem på fodboldbanen eller legepladsen på skolen.

Vi introducerer og markerer traditioner og højtider og forbinder det lokalt. Til Halloween gik vi rundt i byen og raslede, og i december var vi med ved rundkørslen til lystænding og lavede julepynt. Vi tager også til fastelavn i Taarbæk.

En anonym Taarbæk-borger har doneret et betydeligt beløb. Vi er taknemmelige for de muligheder, det giver os.

Vi har været heldige og fik tilbudt gratis, istandsatte cykler fra Gentofte Frivillighus til alle interesserede beboere i indkvarteringen mod at en fra vores kommune ville hjælpe til i cykelværkstedet i Gentofte Frivillighus. Per Falkjær meldte sig, og i efteråret fik alle en fin cykel. Den anonyme donation gjorde det muligt også at købe nye cykelhjelme.

I efteråret blev det også muligt at skaffe varmt og lækkert tøj til børn og voksne, så de kunne gå deres første vinter i Danmark i møde. Dette skete i samarbejde med “Lykkens Gave” i Lyngby og ved, at mange Taarbæk-borgere straks stod klar til at donere godt vintertøj, flyverdragter, støvler, regntøj.

Lille juleaften kunne vi pga donation fra Taarbæk Kirke, Rotary og den private donation indkøbe juletræ, julegodter og gaver til alle børn og voksne. Dette blev overbragt til stor jubel fra børnene. Det var hyggeligt og stemningsfuldt.

Vi har også været på tur ud af byen. I vinterferien tog vi til Lego World i Bellacentret. Billetterne var doneret via Dansk Flygtningehjælp, og den private donation gjorde det muligt for os at stå for transport og frokost.

Selvom vi endnu ikke kan tale samme sprog, lærer vi hinanden at kende bedre og bedre og stille og roligt. Vi bestræber os på at skabe et trygt rum, der kan være udgangspunkt for møder gamle som nye naboer i mellem. Kig endelig forbi, børn som voksne. Vi glæder os til forårsvejr med fx cykleture i Dyrehaven, boldspil og blomstersåning.

Afsluttende kan det nævnes, at vi har et godt og upåklageligt samarbejde med kommunen. Vi kontakter hinanden, når vi har behov for det.

Angående indsamlinger: Flere har spurgt, om vi tager i mod fx tøj, legetøj, møbler til beboerne i indkvarteringen. Det har vi gjort, men det gør vi ikke længere. I enkelte tilfælde efterspørger vi bestemte ting, men ellers henviser vi til: “Lykkens Gave” i Lyngby, Fuglevadsvej 49, 2800 Kgs. Lyngby, onsdag 17-19. Dette er en genbrugsbutik, hvor diverse sælges meget billigt og målgruppen er nyankomne flygtninge i kommunen.

For spørgsmål og henvendelser, kontakt venligst:

Formand for Taarbækguiderne Eva Philip: evaphilip@hotmail.dk

eller koordinator af Nabocafé Anna Melchior: aamelchior@gmail.com