Dette må være årets Molbohistorie og er som følger:

På et tidspunkt i september 2015 afholder kommunen det årlige møde med beboerne (mange langt op i 80´ne) og fremlægger et driftsbudget, hvor de fortæller, at beregning af den fremtidige husleje vil basere sig på BBR-tallet. Det er der ingen, der forstår dybden af men medfører, at for nogen beboere bliver svalegangen tillagt og arealet de skal betale for stiger fra 62 kvadratmeter til 81 kvadratmeter.

Denne stigning i arealet medfører en lejestigning for halvdelen af boligerne, men samtidig en lejenedsættelse på den anden halvdel ! Dvs kommunen får ingen økonomisk udbytte af ændringen – kun at skabe urimelig nervøsitet hos de ældre, der er blevet meget forvirrede.

Da ældreboligerne blev opført i 1979 blev der lagt meget vægt på, at alle boligerne skulle være nøjagtigt ens størrelse og indretning, så alle blev behandlet ens og formentligt, at der ikke efter indflytning var incitament til at flytte til anden bolig.

Lars Heilesen og andre gode folk har haft fat i kommunen og her er embedsværket gået fuldstændig i baglås – de vil ikke give sig – selv om beslutningen er fuldstændig tåbelig og ude af tråd med hensigten i opførsel af boligerne.

Det mest groteske er, at når boligen bliver så stor, kan beboerne ikke hente hjælp for de overskydende kvadratmeter – så kommunen kan måske komme i den situation, at de må finde en anden og billigere bolig i kommunen.

Læs historien her i DGO

Se indslag i TV 2 Lorry