Taarbæk Nyt – Pokalen

“Hvert år hædrer TAARBÆK NYT — byens største avis — en Taarbæk borger eller en forening, som har ydet en særlig indsats for vores landsby her ude mod øst. Det officielle symbol på denne hæder er Taarbæk Nyt Pokalen.

Plusknap-1Scroll ned på side og tryk på plustegnet så vil du kunne læse om begrundelse for modtagelse af pokalen.

2024 Christoffer Brygger

Taarbæk Nyts vandrepokal uddeler vi for at værdsætte en særlig indsats, som en forening eller enkeltpersoner har udført i relation til vores by eller vores foreninger.

Og i år har vi så valgt en enkelt person.

Det er en person med mange egenskaber og et af de træk, vi specielt har bemærket. Det er hans overordnede parathed til altid at hjælpe. Uanset hvor pokker der er brug for det, så er han der med sin enorme hjælpsomhed. Når han bliver spurgt om hjælp, så er svaret altid et ja. Ja ofte behøver han ikke blive spurgt. Han er der bare alligevel. Bare der er brug for en stærk arm så er han der.

Et eksempel her i efteråret og vinter. Mange oversvømmede kældre. Jamen straks, så er han da klar til at hjælpe med at tømme kældrene. Ikke med en pumpe, men med håndkraft.

Et andet eksempel er den årlige vandskifest, som vi jo også kan kalde vores byfest. Ja, når den er i gang, så er han der fra start hele vejen under festen også bagefter hvor han hjælper til.
Ja ovenikøbet ved selvsamme vandskifester er det sket at nogen er blevet trætte og har været lidt usikre på benene når de skulle hjem. Der har han også været klar til at flytte dem hjem, så de kom sikkert hjem i seng.

I efteråret, så var indgangen pludselig spærret til Cottageparken. Den var oversvømmet, og der var mudder over det hele. Jamen pludselig så var der gravet en bræmme over til grøften, så vandet kunne løbe af, og der var igen adgang til Cottageparken. Det var vores ven der trådte til igen.

Det er jo blot et par eksempler, og jeg er overbevist om, at der er mange andre eksempler, som I kan berette om.

Men hvem er det så, vi vil tildele vores vandrepokal? Det er Christoffer Brygger.

Christoffer Brygger

Poul Erik Andersen og Christoffer Brygger

Tak fordi du er her for os alle sammen.

Se hele ceremonien her i videoen.

2022 Ingeborg Heilesen

Vores pokalmodtager har vi haft i kikkerten som kandidat i flere år, men desværre nåede vi det ikke, mens hun var i live, og jeg kan så allerede nu afsløre, at vi vil ære Ingeborg Heilesens minde, ved at tildele hende pokalen.

Alle vi, som har frekventeret fællesspisningerne i Kulturcentret, har nydt Ingeborgs mad-kunst og lederskab. Ingen opgave var for stor. Ja selv når der var op mod 100 deltagere i Kulturcentrets aktiviteter, stod Ingeborg energisk i spidsen for madholdet.

De fleste af os husker nok også, da Kommunen i 2011 besluttede, at de ville nedlægge livredderfunktionen og nedrive omklædningsfaciliteter og toiletter samt ophøre med at opsætte de fleksible broer i Rosenhaven.

Ingeborg gik straks i spidsen og etablerede sammen med andre en hel ny forening, nem-lig ”Taarbæk Søbad”. Hun tog også efterfølgende en langvarig kamp med Kommunen, – en kamp der har resulteret i, at klubmedlemmerne stadig har omklædningsfaciliteter, og at alle øvrige stadig har toiletter og badebroer til gavn for hele byen.

Ingeborg har således haft stor betydning i vores lille samfund.

Desværre kan Ingeborg ikke selv modtage pokalen, så vi har bedt hendes to døtre Wanda og Charlotte om at modtage Taarbæk Nyts Vandrepokal.

Æret være Ingeborg Heilesens minde.

Ingeborg Heilesen

Taarbæk Nyt pokalmodtager 2022 Ingeborg Heilesen

Wanda og Charlotte

Pokalen blev overrakt af Poul Erik Andersen til Ingeborgs to døtre Wanda og Charlotte

2021 Lene Nielsen

Som I formentlig ved, drøfter Taarbæk Nyts bestyrelse hvert, år om der er nogen, vi synes bør tildeles vores vandrepokal, Taarbækpokalen, og formålet med pokalen er at værdsætte en særlig indsats, som foreninger eller enkeltpersoner har ydet i relation til vores by eller foreninger.

I år er valget faldet på en person, der altid er hjælpsom og helt uden at tænke på sig selv.

Vi tænker måske ikke så meget over hende i hverdagen, og dermed har jeg jo afsløret, at det er en kvinde.

Men når man tænker efter, så hun dukker op alligevel ofte op i billedet som hjælper til ved forskellige ved forskellige fælles lejligheder og aktiviteter.

Er man f.eks. med til vore fælles spisninger i Akvariet på skolen, ser man hende mest med ryggen til, ikke fordi hun skjuler sig, men fordi hun har travlt med opvasken eller andre de mange gøremål i køkkenet, der naturligvis er, når så mange skal have mad.

Når man går på Taarbæk Strandvej, er det ikke sjældent, at man ser hende hjælpe en af vores ældre over på den anden side eller hjælpe med at bære.

Ved højtider ser man hende banke på i ældreboligerne for at aflevere en godtepakke fra Kirken og Menighedsrådet.

Og hvorfor tænker vi ikke så meget over hende i daglige. Måske er det fordi vi bare er vant til at hun er der i hverdagen, hvor hun aldrig tøver med at give en hjælpende hånd.

Mange taler meget og får måske ikke rigtig hænderne op af lommen, mens andre taler mindre, men har til gengæld let ved at få hænderne op af lommen, og det er netop tilfældet med dig Lene Nielsen eller Kirkelene, som du også er kendt som.

Jeg er derfor glad for på Taarbæk Nyts bestyrelses vegne at overrække dig Taarbæk Pokalen.

Lene Nielsen

Poul Erik Andersen overrækker Taarbæk Pokalen 2021

 

2020 Taarbæk Byrum

Hvert år drøfter Taarbæk Nyts bestyrelse, om der er en eller flere personer eller foreninger, der i det forgangne år har ydet en særlig indsats i relation til vores by eller foreninger, og dermed fortjener den æren af at få tildelt Taarbækpokalen.

Oftest er der jo heldigvis flere muligheder og derfor tæt løb, og da vi kiggede tilbage på 2019 var ingen i bestyrelsen i tvivl, for især jer tre, Nee Rentz-Petersen, Niels Vrang og Kathrine Heilesen tilsammen kaldet Taarbæk Byrum gjorde kæmpeindsats, som bogstaveligt talt er til at få øje på.

Bl.a. en 4 m høj kravleedderfugl, et fyrtårn m. rutsjebane, et udkigstårn, en fiskekutter og butikker dominerer bybilledet omkring skolen, og er det visuelle bevis på at hele Taarbæk har fået ikke blot en fantastisk flot men også og funktionel legeplads, som bruges flittigt af både lokale og udefra kommende børn.

I tre ildsjæle lavede tilsammen projektet, og fik kommunen med på ideen, men dog kun på 1/3 af anlægsbudgettet på 4 mio. Så ved hjælp af fonde og forskellige indsamlingsarrangementer formåede selv at skaffe de resterende 2/3, ligesom i også overtog bygherrerollen og den finansielle styring.

Alt sammen en imponerende indsats, som må have kostet jer hver især hundredvis af fritidstimer.

Taarbæk Nyts bestyrelse ønsker derfor at hylde og ære jer med Taarbækpokalen.

2019 Kirsten Henriksen

Formålet med pokalen er at værdsætte en særlig indsats, som foreninger eller enkeltpersoner har ydet i relation til vores by eller foreninger.

I år har vi valgt at tildele Taarbækpokalen til en person, som gang på gang formår at sætte Taarbæk og ikke mindst Taarbæks historie på dagsordenen.

Der går jo stort set ikke en dag uden, at et billede med forklaring fra det gamle Taarbæk dukker op på vores smartphones eller tablets fra Facebook gruppen ”Taarbæk billeder fra gammel tid”, som personen selv har oprettet og administrerer.

Med sin store entusiasme har vores udvalgte person også formået at give et friskt pust i Taarbæk Samlingen med nye aktiviteter bl.a. ved lån af barakken.

Da en del af os i en lang periode ikke modtog Det Grønne Område, ja så sørgede hun ovenikøbet også for, at vi kunne afhente avisen hos købmanden.

Kirsten Henriksen, eller Kisser i folkemunde, du er en ægte ildsjæl, som brænder for Taarbæk, så derfor er jeg glad for at kunne overrække Taarbæk Pokalen til dig.

 

2018 Per Falkjær

Formålet med pokalen er at værdsætte en særlig indsats, som foreninger eller enkeltpersoner har ydet i relation til vores by eller foreninger.

Og det er da også tilfældet her med årets pokalmodtager. Han har ydet en kæmpe indsats til stor gavn for os alle, dvs. foreninger, institutioner, foreningsmedlemmer, borgere i Taarbæk, ja ovenikøbet også borgere uden for Taarbæk.

For 3 år siden stillede en af vore foreninger, Borgerforeningen forslag om, at vi oprettede en fælles IT-platform. Én person var så begejstret, at han havde medbragt et forslag til gennemførelse.

Vi vedtog forslaget, og der gik ikke lang tid inden vi havde vores Taarbæk Portal, som alle foreninger og institutioner nu kan nyde gavn af.

Og ikke nok med at han skabte platformen, næh han vedligeholder den skam også stadig som vores Webmaster.

 For en uges tid siden så jeg et opslag på Taarbæk Nyt Facebook, hvori der stod:

”Hej Taarbækgruppe og Taarbækkere, – Kæft hvor er i seje!”

Opslaget var lavet af formanden for Lundtofte Borgerforening. Han roste bl.a. udbuddet af foreninger og initiativer i Taarbæk. Jeg skrev så i en kommentar, at han også skulle tage et kig på vores portal. Han svarede, at det havde han gjort, og at det var netop derfor, han havde kunnet skrive de rosende ord.

Det beviser lidt om omfanget at arbejdet. Vi får fantastisk reklame for vores måde at arrangere os på, og det er muliggjort pga. denne persons ihærdighed.

Jeg er derfor glad for at kunne overrække Taarbæk Pokalen til Per Falkjær.

2017 Initiativtagerne til det Ny Barakken

Denne gang vi har valgt at fokusere på en forening eller rettere en lille initiativgruppe, som har formået at sætte gang en facilitet, som ellers var ved at sygne hen.

Den lille gruppe har således ikke blot formået at sætte skub i en ellers hendøende facilitet, men også skabt et samlingssted for alle de af byens borgere, som har lyst.

Man skal blot være medlem, og så kan man ellers deltage i de mange forskelligartede aktiviteter lige fra knivslibning eller billard til læring om, hvordan man får mest ud af sin smartphone, ja man da også nøjes med bare at hygge sig over en kop kaffe.

Der er naturligvis tale om Barakken, som efter i en årrække at have virket som samlingssted for byens unge, var ved at blive glemt, men som nu har fået nyt liv gennem en udvidet medlemsskare og aktivitetsbredde.

Og den omtalte lille gruppe er først og fremmest personificeret ved Thomas Rievers og Glen Volkers, som vi gerne vil hædre, og som jeg derfor vil bede om at modtage og hjemtage pokalen Barakken det næste års tid.

2016 Svend Wiisbye

Årets modtager af Taarbæk Nyt Pokalen har fået sit navn indgraveret i pokalen sammen med de 25 tidligere modtagere.

I nat dansk tid var der Oscar uddeling i Hollywood, USA. Det foregik som vanligt med al den glamour, der hører sig til ved dette show.

Her og nu i aften er vores show: “Tildelingen af Taarbæk Nyt Pokalen” vel nok en anelse mindre glamourøst end Oscar showet, men i Taarbæk Nyts redaktion har vi til gengæld lagt hele vores hjerte i at finde en værdig modtager af årets hædersbevisning.

Hvad har årets modtager da udrettet, for at kompasnålen endte med at pege på ham?

Her skal fremhæves de 3 forhold, der har gjort udslaget til, at pokalen går til

Hvert år — dagen før 1. søndag i advent — mødes vi ved byens rundkørsel, hvor vi oplever den mageløse effekt, det giver, når lyskæderne i rundkørslens træ bliver tændt.

Vi glæder os over dette tegn på, at julen er på vej, og at det om kort tid går tid mod lysere tider. Det var Svend med hjælpere, der fik stablet denne tradition på benene sammen med Taarbæk Kulturcenter.

For det andet: Taarbæk Nyt har fuldt med tiden mht. at udnytte den nye WEB teknologi på de elektroniske medier. Taarbækkerne har i flere år kunnet læse Taarbæk Nyt på nettet. Svend har stået som en af fædrene for denne udvikling — ikke mindst mht. opdatering og ajourføring.

Der er nu gang i fase 2: Taarbæk Portalen.

For det tredje: Ligesom til oscarfesten skal der også her, være en påskønnelse for lang og tro deltagelse i byens liv. Det er ikke mindst din indsats på dette område, som gør at du står med pokalen i dag.

SVEND WIISBYE Hjertelig til lykke med trofæet!

Overrakt ved Taarbæk Nyts generalforsamling den 29. februar 2016.

Christian Hj.

Bragt i Taarbæk Nyt 2016-1 side 25

2015 Connie Nielsen

Modtageren af Taarbæk Nyt Pokalen vil i år få sit navn indgraveret på jubilæumspladsen: Nr. 25.

Årets modtager har i et filosofisk øjeblik i en helt anden sammenhæng sagt: “Det gælder om at gøre hinanden glade.” Den tager vi lige igen: “Det gælder om at gøre hinanden glade”. Og det er jo så rigtigt og også vigtigt i en verden, hvor vi har så rigeligt at være bekymret over.

Hvad har årets modtager udrettet, for at gøre os Taarbækkere glade?

► Hun er selv smittende glad, når man møder hende.

► Hun har kastet sin arbejdskraft ind i et utal af bestyrelser i Taarbæks brogede udvalg af foreninger. Hun giver den som formand, som kasserer, som festkomite medlem, for blot at nævne nogle af de udfordringer hun har påtaget sig i mere end 25 år. Hun har udfyldt de sure poster, såvel som de sjovere poster bare for at gøre os glade. Det er da mageløst.

For 3 dage siden var det kvindernes kampdag for ligestilling. Derfor har I så den nye version af et gammelt ordsprog. Det lyder som så: “Bag enhver succesfuld kvinde står en stæk mand.” Det gælder også i dette tilfælde.

Bedømmelseskomiteen – det er Niels Post, chefredaktøren — bragte navnet på årets pokalmodtager i forslag, og resten af redaktionen tilsluttede sig – i år enstemmigt.

Connie. Må jeg bede dig komme herop og tage imod din pokal. Du slipper for at holde takketale. Her er pokalen — du har så rigeligt fortjent den.

Christian Hj.

Bragt i Taarbæk Nyt 2015-1 side 16

2014 Ulla Willumsen

Det var en noget overrasket og overvældet Ulla Willumsen, som på Taarbæk Nyts generalforsamling d. 26. februar 2014 fik overrakt Taarbæk Nyts vandrepokal.

Pokalen og dermed hæderen tildeles en borger, som har ydet en særlig indsats i Taarbæk.

Christian Hjortkjær, som overrakte pokalen, motiverede tildelingen med bl.a. Ullas mangeårige virke i Menighedsrådet, herunder ikke mindst arbejdet med at arrangere de mange menighedsture, samt for hendes uegennyttige indsats i køkkenet ved Kulturcenteret arrangementer.

Christian Hj.

Bragt i Taarbæk Nyt 2014-1 side 41

2011 Birthe og Niels 'Post' Jensen

I året for udgivelsen af første udgave af Taarbæk Nyt indstiftedes Taarbæk Nyt pokalen, det var i 1983.

Denne pokal tildeles en person eller en forening, der har udrettet noget særligt for Taarbæk.

Ved 50 års jubilæet tildeles Niels og Birthe pokalen for 50 års uafbrudt arbejde i redaktionen af Taarbæk Nyt. Der er vist ikke den redaktionelle opgave, som Niels og Birthe ikke har haft fingrene dybt nede i.

Til lykke til Jer begge

Bragt i Taarbæk Nyt 2011-2 side 12

2010 Thomas Garlov

Aftenens modtager af pokalen for 2010, Thomas Garlov besidder en række egenskaber, som han heldigvis stiller til disposition for hele Taarbæk.

  1. For det første — med et gammeldags udtryk — fører han en god pen. Han disponerer sine skriverier meget systematisk, han argumenterer sin sag uhyre pædagogisk, og han er helt klar i sin formulering. Så klar, at de af ham fremsendte skrivelser til kommunalbestyrelsen oppe i Kgs. Lyngby — en forstad til Taarbæk — er blevet læst og forstået og aller vigtigst: I høj grad taget til følge. Brevene er blevet fremhævet og rost i kommunalbestyrelsen for både indhold og form.
  2. Som det næste skal fremhæves den energi, som du kaster ind arbejdet med Kulturcentret. Du arrangerer, klargør lokaler, flytter rundt med stole og borde, du bager selv bollerne til de festlige aftener her på skolen, byder velkommen og lukker efter os, når aftenen er slut osv, osv. Pas på at du ikke sprænger dig selv. Vi vil gerne beholde dig mange år endnu.
  3. Som det sidste skal fremhæves din kreativitet, som ikke mindst folder sig ud ved valget af indholdet af de arrangementer, som du og din bestyrelse indbyder os til i sæsonens løb. Idérige, afvekslende, for store som for små.

Her er pokalen Thomas, symbolet på at vi værdsætter, det du gør for Taarbæk.

Christian Hj.

Overrakt ved Taarbæk Nyts generalforsamling 14. april 2010.

Bragt i Taarbæk Nyt 2010-2 side 20

2008 Flemming Henriksen

På vegne af Taarbæk Grundejer- og Borgerforening og Taarbæk Nyt et Rigtigt stort tillykke til Taarbæk Idrætsforening på jeres 100 års jubilæumsdag.

Men jeg har også en anden ting jeg vil sige i dag:

Det er ikke nogen tilfældighed, at overrækkelsen, af Taarbæk Nyt Pokalen finder sted her netop i dag. Pokalen blev indstiftet for 25 år siden og Taarbæk Idrætsforening var den første modtager.

Taarbæk Nyt er for øvrigt oprindelig født som Taarbæk Idrætsforening klubblad. men voksede sig altså til siden at blive hele byens avis.

Chefredaktøren Niels Post er for øvrigt livsvarigt æresmedlem af Taarbæk Idrætsforening. Komiteen for den årlige tildeling af pokalen udgøres for øvrigt også af Niels. Her i byen er der en sammenhang i alting.

Blandt de mange hædersmand og – kvinder, som har deres navne indgraveret i pokalen vil jeg nævne 3 navne:

Hans Topsø Jensen – Inger Margrethe Ring – Thorkild Grosbøll.

Ud over at de alle 3 har ydet en indsats for Taarbæk, har de ét træk mere til fælles med dagens modtager af pokalen. Er der nogen, der kan gætte hvad det er?

De er alle 3 skribenter og har fået publiceret deres tanker og viden i hæfte- eller bogform. Så hvem skal have pokalen nu? Må jeg bede Flemming Henriksen om at komme her op.

Du får denne pokal som anerkendelse af det store arbejde, du har lagt i bogen om Taarbæks Idrætsforenings historie gennem 100 år. Det er imponerende. hvad du har fået støvet op og støvet af om disse 100 år. fået det systematiseret og nedfældet på papir på en metodisk, levende og overskuelig måde. Enhver med interesse for TIF men ligeså meget for Taarbæk må, nej bar, nej skal sgu læse bogen.

Flemming: Hermed symbolet på vores hyldest til dig. Du er den yngste modtager af pokalen nogensinde. Tak til din familie, fordi de lod dig bruge tiden til at få skrevet bogen.

Her er pokalen — du har så rigeligt fortjent den.

v/ Christian Hjortkjær

2007 Leise Mærsk Mc-Kinny Møller

Torsdag den 13. september fyldte Taarbæk Grundejer- og Borgerforening 125 år. Dette fejrede foreningens medlemmer og indbudte gæster på Taarbæk Kro i det herligste solskinsvejr. Til vores glæde var der også besøg fra den anden side af skoven, idet borgmesteren og 2 viceborgmestre havde taget sig tid til at være med på trods af travlhed med kommunebudgettet og andre fortrædeligheder.

Den gamle redaktør” af Taarbæk Nyt havde med enstemmighed valgt at Taarbæk Nyt Pokalen i år skulle tildeles Leise Mærsk McKinney Møller. Pokalen er et symbol på byens påskønnelse af, at Leise havde trukket i nogle familiære tråde, da der var nogle – for Taarbæk almene nyttige projekter – som i høj grad trængte til en økonomisk stimulans.

Christian Hj.

Bragt i Taarbæk Nyt 2007-4 side 22

2005 Lars Heilesen

Tid og sted: Første søndag i advent 2005 i Taarbæk præstegård.
Det er ikke nogen tilfældighed, at overrækkelsen finder sted netop i præstegården. og at dagen det sker på, er første søndag i advent 2005. Sidste år 2004 på samme sted og dag var der hos de da forsamlede gæster i præstegarden stor usikkerhed om, om det var sidste gang Dorrit og Thorkild Grosbøll indkaldte til “fedtemadder og fadøl” i præstegården?

Hvilken forskel til år 2005. hvor vi er helt fri for denne uvished, da Thorkild er genindtrådt som aktiv præst. Han bliver dog “kigget efter i kortene”.

Det ganske Danmark har lige været udsat for politikernes valgkamp til kommune- og regionsråd. Når politikerne er blevet spurgt om, hvorfor de gerne vil vælges, får man ofte det begavede svar: “At de ønsker at gøre en forskel”!

Hvis de vil vide, hvad det vil sige at gøre en forskel, så kom til Taarbæk og lær af Lars Heilesen.

Som formand for menighedsrådet optog Lars kampen mod myndigheder og personer. som ville fjerne Thorkild fra præstembedet her i byen. Lars kastede sin vilje, energi og intelligens ind i sagen, uanset om det syntes at være en stadig kamp op ad bakke. Den indsats du har ydet — med støtte fra Ingeborg — er der ingen der matcher. Du som person gjorde forskellen.

Dybt i din natur Lars ved vi, at du – med et gammeldags udtryk — er “en damernes ven”. Mon dog ikke Tove Fergo og Liselotte Rebel gerne ville have været dit venskab foruden.

Her er pokalen — du har så rigeligt fortjent den.
Christian Hj.

Bragt i Taarbæk Nyt 2006-1 side 14

2005 Anders Levinsen

Taarbæks Fodboldengel.
Formanden for Taarbæk Kulturcenter, Martin Melchior, overrakte under Vandskifesten Anders Levinsen Taarbæk Nyts Taarbæk Pokal. Anders har gjort sig fortjent til denne Taarbæks Største udmærkelse gennem sit store arbejde med projekteringen, finansieringen og etableringen af den nye fodboldbane — med omliggende boulebane – midt i Byen.

Bragt i Taarbæk Nyt 2005-3 side 33

2004 Taarbæk Museum

Tirsdag den 26 april 2005 afholdt Taarbæksamlingen generalforsamling i Bindesbøll huset
Taarbæk museum fik ved den lejlighed Taarbæk pokalen for god indsats i 2004.

Minna Schuldt – Klavs Olsen – Peter Hjalf – Birthe Jensen og Ingvar Nielsen tegnede foreningen på denne dag.

Bragt i Taarbæk Nyt 2005-2 side 25

2002 Willy Nielsen

Ved Taarbæk Nyts årsmøde den 24. april 2002 trådte Willy Nielsen tilbage som kasserer efter 25 år på posten.

Grundet ferie var Willy forhindret i at deltage i årsmødet.

Redaktionen har året igennem søgt en anledning ,hvor Willy under festlige former kunne modtage Taarbæk Nyts tak for den store indsats.
Det blev en billarddag i november. Her fik Willy Nielsen overrakt Taarbæk pokalen 2002 samt et gavekort til en teater tur af Niels Jensen og Ingvar Nielsen.

Bragt i Taarbæk Nyt 2002-4 side 23

2002 Claus Nielsen

På Claus Pejhede Nielsens 50 års fødselsdag fik han Taarbæk Nyt pokalen overrakt af Ingvar Nielsen, for sit store arbejde for Taarbæk Flagalle.

Bragt i Taarbæk Nyt 2002-1 side 14

2001 Martin Melchior

Martin Melchior modtager Taarbæk Nyt pokalen for hans indsats I Taarbæk Kulturforening.

Bragt i Taarbæk Nyt 2001-2 side 19

1999 Birthe & Niels 'Post' Jensen

Tekst på vej

1998 Thorkild Grosbøll

På sin 50 årsdag modtog pastoren Thorkild Grosbøll pokalen.

Thorkilds replik om stillingen som sognepræst ved Taarbæk kirke. Jeg har svært ved at forestille mig, at der skulle findes ret mange jobs i samfundet, der bereder een mere fornøjelse end dette. Da jeg kom hertil for 7 år siden, følte jeg det som om, jeg havde vundet i lotteriet – men i dag er jeg om muligt endnu gladere, og det er selvfølgelig fordi, jeg efterhånden føler, jeg hører til her. Når jeg pludselig henfalder til den slags rørstrømske betragtninger, skyldes det, at jeg på grund af det skarpe hjørne, jeg netop har rundet, føler mig nødsaget til at bevæge mig ind på det, der rubriceres under TAKSIGELSER: I gav mig en så herlig fødselsdag, at jeg dårligt nok er blevet mig selv igen (således blev jeg ved at datere al post med februar en uge ind i marts, hvad taler sit tydelige sprog). Og jeg svæver stadig. Med alle de flasker, der er kommet til huse, alle de piber, der jo gerne skal ryges på, med spil, der skal spilles, og bøgerne, der skal læses, med ting og sager og en bedårende foto-montage, ja, så har jeg rigeligt at se til. Tak til alle også til dem, hvis navne jeg ikke har kunnet læse. Jeg vil stærkt anbefale alle at holde deres 50 års fødselsdage – det er smadderskægt og slet ikke noget at være bange for. Al umagen værd og mere til.

Bragt i Taarbæk Nyt 1998-1 side 21

1996 Peter Tendal

Peter Tendal har gennem mange år vist en levende interesse for vort lille samfund og dets historie, selv om han har sin rod i en anden landsdel i Danmark, hvilket høres umiskendeligt på sproget.

Han har ihærdigt indsamlet kildemateriale fra byens brogede fortid som fiskerby og feriemål for Københavnerne, der blandt andet gav sig udslag i de særprægede cottager og det store badehotel, som engang var en del af Taarbæks helt specielle arkitektur. Tendals store viden har afstedkommet, at byens mange foreninger igen og igen har bedt ham om at holde foredrag om Cottagerne, om Springforbi planen og om andre lokalhistoriske og nutidige emner.

Peter Tendals indlevelsesevne i historien og den smittende fortælleglæde har medført, at der næsten er blevet drevet rovdrift på, at få Tendal til at stille op med sine lysbilleder og berige tilhørende med sin uudtømmelige indsigt i vor bys udvikling. Hvad få sikkert ved “arbejder” Tendal også i det stille. Både foreninger og enkeltpersoner har i tidens løb henvendt sig for at få et godt råd eller for at bede ham om at påtage sig en opgave, som var vanskelig at få hold på. Dette har han gjort på betingelse af, at hans indsats kunne ydes “anonymt”. En sjælden beskedenhed, som viser, at Tendal uselvisk også er klar med en udstrakt hånd, når det gælder. .
Taarbæk Nyt Pokalen står på den rigtige hylde i år.

Bragt i Taarbæk Nyt 1997-1 side 8

1995 Ulla Scheel

Til sognemødet d. 18/3 1995 hvor Peter Tendal viste lysbilleder fra det gamle Taarbæk, fik Ulla Scheel overrakt Taarbæk Nyt pokalen. Pokalen bliver givet til en person, som har gjort et stort stykke arbejde for Taarbæk.

Ulla har været leder af Taarbæk Menighedsbørnehave og har i mange år siddet i Taarbæk menighedsråd.

Hver lørdag havde hun kirkeklub på Taarbæk skole og ikke at forglemme – sognemøderne i Bindesbøll, hvor Ulla havde en eminent evne til at finde fremragende foredragsholdere – operasangere – visesangere og ikke at forglemme den årlige skovtur med bus. Ulla finder altid de rigtige steder, og spreder en hyggelig atmosfære.

Bragt i Taarbæk Nyt 1995-1 side 18

1993 Taarbæk Vandskiklub

Tekst på vej

1992 Inger Magrethe Ring

Til Taarbæk Nyt Jeg blev meget overrasket og utrolig glad, da jeg i lørdags ved vor 60 års Tennisjubi1æumsfest fik overrakt Taarbæk Nyts vandrepokal for 1992.

Niels begrundede tildelingen for mit arbejde med udgivelsen af klubbens jubilæumsskrift. Dette er fyldt med gamle billeder og minder, som det har været mig en stor fornøjelse at samle og videregive til gamle og nye venner og derfor sagde jeg ved festen tak med dette lille vers:
Taarbæk – minder har jeg bundet
som en perlerad på snor.
Perlesnoren har jeg tvundet
af den bedste tråd på jord:
Venskabsbånd – det bedste er
det os binder sammen her.

Bragt i Taarbæk Nyt 1992-2 side 23

1990 Kirsten Eskildsen

Kultur Kirsten Eskildsen – Skoledirektør for Taarbæk skole fik Taarbæk Nyt pokalen i 1990 for hendes store indsats med at bevare Taarbæk skole.

Pokalen overrakt af Christian Hjortkjær.

Bragt i Taarbæk Nyt 1991-1 side 10

1989 Christian Hjortkjær

Taarbæk Nyts pokal blev for 1989 uddelt til Christian Hjortkær for hans store arbejde for at bevare Taarbæk skole.

Bragt i Taarbæk Nyt 1990-1 side 5

1987 Tommy Frederiksen

PUMA CUP 1988

Atter i år blev Taarbæk Idrætsforenings årlige indendørs fodboldstævne afviklet med succes. Det var 11. år i træk, at den utrættelige Tommy Frederiksen formåede at skabe et spændende Stævne med gode fodboldspillere og masser af store og imponerende præmier, som var skænket af et væld af sponsorer. Stævnet, der blev vundet af VINSTUEN fra Næstved, skabte et overskud på kr. 28.500, som betyder en kærkommen økonomisk indsprøjtning til foreningens ungdomsafdeling. PEA

Tommy Frederiksen blev derfor, af Taarbæk Nyt, udnævnt til årets taarbækker — for sit kæmpe arbejde med at lave Taarbæk Cup.

Pokalen blev overrakt af Birthe Rasmussen

Bragt i Taarbæk Nyt 1988-1 side 17

1986 Birthe Rasmussen

Pokalen blev i 1987 tildelt Birthe Rasmussen for sit store arbejde med det lokalhistoriske i Taarbææk.

Undertegnede vil med denne lille sang om Taarbæk, gerne sige tak for “TAARBÆK NYT”s VANDREPOKAL. Sangen er fra “TAARBÆK MUSIKFORNING”s stiftelsfest den 21. juni 1918.

TAARBÆK Mel.: Klokke ring fred.

Dejlige by, med din vuggende skov,—
Taarbæk — jeg synger din pris og din lov;
her ved dit herlige, bølgende sund,
trives ej hadet, men venskabet kun.

Dejlige Taarbæk — mit hjerte er dit;
her har jeg sværmet og elsket og lidt;
her i min barndom jeg sugede ind,
alt hvad der findes af godt i mit sind.

Dejlige Taarbæk — kun lille Du er,
by — dog i verden, som mest jeg fik kær;
blånende himmel og bølgende vand,
vuggende skove, det frodigste land.

Dejlige by — i din rolige favn,
glemmer jeg alt, hver bekymring, hvert savn,
glemmer at verden derude forgår,
pint af en verdenskrigs blødende sår.

Dejlige Taarbæk — hvor forsynet end,
fører min båd over livshavet hen,
skiller os land og bjerge og sø,
dig vil jeg elske indtil jeg skal dø.

Hilsen Birthe Rasmussen, Ndr.Molevej 1.

Bragt i Taarbæk Nyt 1987-1 side 23

1985 Karneval i Taarbæk

Taarbæk pokalen som Hans Topsøe-Jensen i fuld uniform uddelte til Karnevalskomiteen.

Komiteen bestod af Birthe Jensen, Connie Nielsen, Kathe Hjort, Poul Erik Andersen, Niels ”Post” Jensen, Willy Nielsen og Viktor Henriksen.

Bragt i Taarbæk Nyt 1986-1 side 9

1984 Hans Topsøe-Jensen

Ved juletræsfesten d.16. december blev pokalen overrakt Hans Topsøe-Jensen. Ikke for en idrætspræstation, således som det oftest er tilfældet med pokaler, men dog for en kraftpræstation.

Årsagen var Topsøe-Jensens indsats i forbindelse med udgivelsen al Taarbæk Grundejer- og Kommunalforenings jubilæumsskrift “Blade af Taarbæk Sogns Historie, Hæfte 5”.

De der havde lejlighed til at følge Topsøe-Jensens forarbejde med gennemsyn af stakke af aviser og andet relevant kildemateriale fik et levende indtryk af arbejdets vældige omfang. Dette er for længst overstået, og de oplysninger Topsøe-Jensen har måttet støve op stykkevis og spredt i kildematerialet er nu samlet og bearbejdet i en form, som gør, at vi andre kan sætte os mageligt til rette og nyde det som interessant læsning om træk af livet i Taarbæk i tiden fra 1880-erne og fremefter.

Og som en påskønnelse for denne kulturelle kraftpræstation har de foreninger, der er tilknyttet TAARBÆK NYT, valgt at hædre Topsøe-Jensen med TAARBÆK NYT POKAL for 1985.

Rolf Øster.

Bragt i Taarbæk Nyt 1985-1 side 10

1983 Taarbæk Idrætsforening

TAARBÆK NYT STIFTER VANDRERPOKAL

Ved Taarbæk Nyts 10 års jubilæumsmiddag, overrakte den gamle redakteur Herr Niels Post, TlF en nystiftet vandrerpokal. Formålet med pokalen er at værdsætte en særlig indsats som foreninger eller enkeltpersoner har udlevet. Pokalen skifter ejer en gang om året, og forinden har repræsentanter for samtlige foreninger i Taarbæk taget stilling til, hvem der har gjort sig fortjent. I sin begrundelse for, at TlF skulle være ferste modtager, sagde Niels Post at TlF havde præsteret det enestående at holde 75 års jubilæum i 1983, og samtidig, som lovet på foreningens generalforsamling i 1983, at have sikret sig oprykning ikke alene for det bedste, med for de tre bedste hold. Dette mente Niels var en værdig præstation at indvie pokalen med.

TlF cheftræner Finn W. Larsen modtog på foreningens vegne pokalen, og takkede for at pokaludvalget netop havde valgt TlF som første modtager.

Taarbæk—Nyt pokalen overrækkes at redaktøren til Finn og Siv fra Taarbæk Idrætsforening.

Bragt i Taarbæk Nyt 1984-1 side 17